INICI
  TransparŔncia
  Reglaments i ordenances generals
  Pressuposts
  Urbanisme
  Desenvolupament local
  Participaciˇ ciutadana
  Ordenances fiscals
  Junta de Govern Local
  Programes culturals
  Publicacions
  Pagament d'impostos
  Eleccions
  Mapa del municipi
  TelŔfons i adreces
  Organitzaciˇ
  Grups polÝtics
  Plens
  Biblioteca
  Teatre d'ArtÓ

Enllaš a incidŔncies

Enllaš a pla d'acciˇEnllaš a entitats ciutadanes
Enllaš a entitats esportives

Enllaš a biblioteca

Enllaš al Teatre d'ArtÓ
Enllaš a la RÓdio Municipal d'ArtÓ


 Silvicultura a ArtÓ
 L'ajuntament posa en prÓctica aquesta acciˇ pel manteniment de zones forestals i urbanes

20/03/2017


La utilització de pasturatge amb ramat equí és una eina de gestió del medi natural que ja apliquen alguns indrets de l'illa. Aquesta acció, coneguda com a silvicultura, és la que l'Ajuntament ha posat en pràctica a zones forestals i urbanes d'Artà.

Fa uns dies que es poden veure exemplars d'ases de raça autòctona pasturant per la zona de les costes de Sant Salvador, i és que l'Ajuntament ha fet un contracte menor a la Fundació Natura Parc per tal de dur tasques de manteniment amb mitjans no agressius en zones forestals i urbanes que l'Ajuntament li indiqui.

La intenció és que el manteniment d’algunes zones es pugui fer d'aquesta manera i, llavors, es podran aprofitar aquestes neteges per tornar impulsar projectes d'horts urbans.

La regidora de Medi Ambient, Aina Comas, ho considera una estratègia sostenible eficaç de neteja i manteniment i, alhora, afavoreix la creació de llocs de feina en desús vinculats al sector primari, ja que, en aquest cas, hi haurà una persona encarregada d'aquests animals i de la gestió del pasturatge.