Segueix-nos
20/04/2017
Set nous establiments del municipi obtenen la distinció de qualitat turística
El Parc Natural de la Península de Llevant és el primer espai protegit de les Illes en ser certificat amb aquest reconeixement SICTED

El batle d’Artà, juntament amb un representant de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), han lliurat les plaques i els diplomes de reconeixement als set nous establiments del municipi que compleixen els criteris fixats pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). Amb aquest acte es premia la bona tasca feta pels establiments i serveis que participen en el projecte. 

 

Entre els distingits destaca el cas del Parc Natural de la Península de Llevant com a nou servei adherits durant la passada anualitat i que ha aconseguit la distinció, essent el primer espai natural protegit de les Illes Balears assolir aquesta distinció turística de qualitat.

 

El SICTED atorga el reconeixement Compromís amb la Qualitat Turística de manera bianual, fent que els distingits per aquest any ho siguin pel bienni 2017-2018. La resta d’adherits, amb l’objectiu de renovar la seva distinció, treballaran al llarg del present any en col·laboració amb l’ATB, l’Ajuntament d’Artà i la consultoria artanenca Gest Ambiental, encarregada de l’assessorament als establiments que participen en el projecte.

 

Cal recordar que el SICTED és un sistema que pretén introduir mecanismes de millora continua en les destinacions turístiques mitjançant una gestió integral de la qualitat, tenint en compte tant la iniciativa privada com la pròpia administració.

 

Es tracta d’un projecte promogut des de Turespaña del que ja formen part 191 destinacions de tot l’Estat i més de 5.000 empreses distingides. En el cas de les Balears, ja es compta amb 25 destins i prop de 450 empreses que han aconseguit la distinció, on destaca el cas d’Artà com un dels destins pioners en posar en marxa el projecte.

 

Amb aquest acte, l’Ajuntament d’Artà, la Conselleria de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme inicien la vuitena anualitat en que es durà a terme el SICTED en el municipi. Així mateix, s’ha aprofitat l’acte per a informar d’aquells aspectes de la Llei Turística Balear, la 8/2012, que afecten directament als establiments locals com restaurants i cafeteries.

 

Les empreses i establiments que es mostrin interessades en adherir-se al programa SICTED poden posar-se en contacte amb l’àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Artà.

Tornar a d'alt