Segueix-nos
22/03/2018
L'Ajuntament explica al poble la problemàtica dels grans projectes energètics Artà-Bessons i facilitarà un model per fer al·legacions
Critica que els cinc projectes segueixen tramitacions diferents i que no s’ha avaluat en cap moment l’impacte ambiental conjunt.

Una cinquantena de persones assistiren ahir horabaixa a la sala d'exposicions de Na Batlessa a la reunió ciutadana convocada per l'Ajuntament d'Artà per donar a conèixer els detalls del projecte d'alta tensió previst per Red Eléctrica entre Artà i Es Bessons, a Manacor, i les conseqüències que la seva execució tendria per al municipi. El batle d'Artà, Manolo Galán, la tècnica de medi ambient i l'enginyer municipal exposaren les línies mestres del projecte i explicaren les problemàtiques que se'n deriven i les possibles sol·lucions i alternatives. Així mateix, s'animà a la ciutadania a involucrar-se i s'informà que des de l'Ajuntament es prepara un model d’al·legacions per poder adaptar i enviar.

Des de l'Ajuntament s'explicà que els cinc projectes que afecten Artà segueixen tramitacions diferents i que no s’ha avaluat en cap moment l’impacte ambiental conjunt, així com que els estudis d’impacte ambiental parcials presentats donen per fet que són “compatibles” o “no apreciables” quan no s’han avaluat correctament. De la mateixa manera, s'insistí que aquest projecte pot provocar la instal·lació de més infraestructures en el futur.

Per altra banda, els tècnics municipals avançaren les peticions fetes, com una avaluació de l’impacte conjunt de totes les actuacions, la realització d'un estudi real d’alternatives, el canvi d'ubicació o el soterrament de la subestació pel seu alt impacte paisatgístic, l'eliminació de les noves torres i l'aprofitament del soterrament del cable submarí Artà – Capdepera per passar-hi totes les línies. 

Els presents expressaren la necessitat de fer front comú per evitar la realització del projecte tal i com està concebut actualment. Els batle, per la seva banda, transmeté el compromís municipal per tratar de canviar el projecte i proposar alternatives factibles. Així mateix, ha obert una via de comunicació amb els batles dels altres municipis afectats per preveure possibles actuacions conjuntes, així com també amb membres de la Plataforma en Defensa del Llevant. 

 

Fotos: Ràdio Artà Municipal

Tornar a d'alt