Segueix-nos
19/04/2018
Els nins i nines de 6 a 8 anys defineixen com anar a comprar
Gran èxit del taller d'estampació de bosses de tela inclòs en el projecte 'Comerç i Escola' de l'Ajuntament i Artà Empresarial

L’Ajuntament, amb la col·laboració d’Artà Empresarial, duen a terme el programa “Comerç i escola” , amb el material que ofereix l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

Aquesta iniciativa, dirigida als infants de primer i segon curs de primària (entre 6 i 8 anys) de totes les escoles, pretén posar en contacte els més joves amb l'entorn comercial del poble, donar a conèixer  el petit comerç d’Artà, perquè es compri a les seves botigues, i establir criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

Per treballar aquests objectius, es realitzen diverses activitats, tant dins l’aula com a fora. D’una banda, es treballen unes fitxes didàctiques i es fa un recorregut pel barri de l’escola per conèixer els tipus de comerços que hi ha; i, d’una altra banda, es fa una visita guiada a un comerç de la mà de la persona que despatxa a la botiga perquè els nins i nines li facin una entrevista.

Així mateix, aquesta setmana s’ha fet una activitat conjunta amb tots els centres, la qual ha consistit en un taller d’estampació de bosses de tela.

Per què aquest taller?

Un dia abans de fer l’activitat la tècnica municipal va visitar totes les aules per fer una sessió que consistia en demanar als nins i nines quines coses es poden comprar al poble i, entre tothom, es va arribar a la conclusió que a Artà es pot comprar de tot. Després, es va qüestionar què es necessita per anar a comprar, i la resposta immediata va ser “doblers i una bossa”. D’aquesta manera, es va obrir el debat de quin tipus de bossa era la millor opció i es va arribar a manifestar que les pitjors bosses són les de plàstic d’un sol ús, perquè el procés d’elaboració i d’eliminació d’aquestes resulta ser molt contaminant. D’aquest debat, va sorgir la idea que la millor opció és evitar, sempre que sigui possible, la utilització d’aquestes bosses i, com a alternativa, l’Ajuntament els va convidar a fer un taller d’estampació de bosses de tela perquè a cada casa, almanco,  en tenguin una.

El taller va ser tot un èxit. Tots els nins i nines es trobaren a la plaça de l’Ajuntament i amb l’ajuda de personal municipal i els mestres es va fer un taller d’estampació de bosses de tela amb verdures. Perquè la tela s’eixugàs bé i perquè tothom pogués veure el resultat d’aquesta activitat, es penjaren totes les bosses a la plaça de l’Ajuntament.

Cal dir que aquest projecte és una bona eina d’aprenentatge, ja que, a partir del coneixement dels diversos establiments, es poden treballar aspectes de sensibilització ambiental, de coneixement de l’entorn i de pertinença a la comunitat.

L’Ajuntament vol agrair al vostre centre escolar, als mestres, a Artà Empresarial i, sobretot, als nins i nines la seva implicació en aquesta iniciativa.

Tornar a d'alt