Segueix-nos
18/07/2018
L’Ajuntament inicia una ronda d’enquestes i comptatge dels visitants de les cales verges d’Artà
Recull informació en aquests indrets per incorporar-la a les mesures previstes en el Pla d’ordenació i gestió sostenible del litoral

L’Ajuntament ha iniciat una ronda d’enquestes de camp durant  el que resta de juliol i el mes d’agost per conèixer la tipologia i les opinions de la gent que visita les cales verges del litoral d’Artà, essencialment Cala Torta, en el marc del Projecte d’ordenació, gestió i recuperació de l’espai platja-duna, accessos i entorns d’aquesta cala, inclosa en el Pla d’ordenació i gestió sostenible del litoral d’Artà. Així mateix, es farà un recompte de visitants per comptar amb la màxima informació de cara a escometre les actuacions previstes. La idea del Consistori és saber quina és l’afluència humana en temporada alta, des de quina procedència i amb quins mitjans arriba la gent, la durada de la seva estada, etc. i incorporar-la a les mesures que té previst dur a terme a la zona. S’alternaran dies feines i caps de setmana de juliol i agost per tenir informació sobre els pics de màxima afluència en època estival.

Des que l’Ajuntament va realitzar el tancament preventiu del torrent de Cala Torta i el domini públic marítim terrestre, no s’han registrat incidents notables. A la vegada els visitants de Cala Torta realitzen igualment la seva visita, estacionant abans del punt de tancament. Ja s’ha pogut observar com la zona dunar comença a recuperar la vegetació, tot i estar en període estival.

A la vegada que es duen a terme aquestes mesures preventives, l’Ajuntament d’Artà està contactant a les administracions superiors com son la Conselleria de Medi Ambient i la Demarcació de Costes de les Illes Balears per tal que actuïn conjuntament i de manera coordinada per la conservació d’aquesta zona natural.

De la mateixa manera, l’Ajuntament i la Policia Local d’Artà treballen en la presa de mesures per reordenar la circulació i l’estacionament en el tram final del camí de Cala Torta i per informar els visitants motoritzats del tancament de l’accés a la platja i de l’adopció de possibles alternatives d’estacionament.

Tornar a d'alt