Segueix-nos
26/07/2018
Comencen les festes de Sant Salvador amb una crida municipal al civisme
Els dies de verbena la circulació de vehicles dins Artà quedarà restringida als residents; els visitants podran estacionar a l’entrada del poble, on l’Ajuntament habilitarà dues noves zones d’aparcament

Demà comencen les festes de Sant Salvador de 2018 a Artà, a partir de les 21.45 hores,  amb la sortida de l’estol de xeremiers i els capgrossos i el posterior pregó, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de Bernat Mayol, a partir de les 22 hores. Per tal que les festes transcorrin amb normalitat i sense incidents, l’Ajuntament d’Artà ha preparat una sèrie de dispositius i mesures de seguretat i, paral·lelament, demana a la ciutadania que actuï amb responsabilitat i compleixi les normes bàsiques de civisme i convivència.

Així, us informam que els dies de verbena, el 28 de juliol i el 6 d’agost, la circulació de vehicles per dins el poble estarà limitada als residents, per la qual cosa els visitants hauran d’aparcar a les afores, on s’han habilitat dos nous espais per a l’estacionament: a les zones del polígon industrial i a la benzinera de la carretera de Manacor. Així mateix, la Policia Local d’Artà i la Guàrdia Civil muntaran dispositius de control d’alcoholèmia i altres substàncies en diferents punts d’entrada i sortida d’Artà.

Us recordam que durant les festes no hi haurà mercat municipal ni el dia 31 de juliol ni el 7 d’agost, i que l’Ajuntament canvia el seu horari (de 9 a 14 hores des del 27 de juliol al 3 d’agost). Per altra banda, el sistema de recollida de fems porta a porta es continuarà fent de la mateixa manera.

Pel que respecta a les atraccions, s’han establert els horaris de funcionament:  

- Divendres 27 de juliol: com a màxim, fins a les 2 h de dia 28 de juliol.

- Dissabte 28 de juliol: com a màxim, fins a les 5 h de dia 29 de juliol.

- Diumenge 29 de juliol: com a màxim, fins a la 1 h de dia 30 de juliol.

- Dilluns 30 de juliol: com a màxim, fins a les 1.30 h de dia 31 de juliol.

- Dimarts 31 de juliol: com a màxim, fins a les 00 h de dia 1 d'agost.

- Dimecres 1 d'agost: com a màxim, fins a les 00 h de dia 2 d'agost.

- Dijous 2 d'agost: com a màxim, fins a les 00 h de dia 3 d'agost.

- Divendres 3 d'agost: com a màxim, fins a les 2 h de dia 4 d'agost.

- Dissabte 4 d'agost: com a màxim, fins a les 2 h de dia 5 d'agost. 

- Diumenge 5 d'agost: com a màxim, fins a les 1.30 h de dia 6 d'agost.

- Dilluns 6 d'agost: com a màxim, fins a les 5 h de dia 7 d'agost.

- Dimarts 7 d'agost: com a màxim, fins ales 00,30 h de dia 8 d'agost.

 

El seu desmuntatge no es podrà començar fins el dia 8 d’agost a partir de les 8 hores.

Els establiments que han muntat barra exterior a la Plaça serviran les begudes exclusivament en tassons reutilitzables amb l’objectiu de reduir la generació de residus. Aquests establiments, per altra banda, tenen l’obligació de facilitar la utilització dels WC als seus clients. Així mateix, l’Ajuntament col·locarà vint urinaris químics a diferents zones del centre del poble, en cada un dels quals es podrà trobar un plànol de situació de la resta. Es recorda, així mateix, que aquelles persones que orinin a la via pública podran ser sancionades. Els urinaris es buidaran i netejaran els dies posteriors a les dues verbenes. Aquests dos dies es procedirà també a la neteja viària de la plaça i dels carrers adjacents.

Dins el programa hi ha una sèrie d’actes que causaran restriccions de trànsit i en els quals es recomana seguir en tot moment les instruccions de la Policia Local d’Artà i del personal tècnic municipal. Es tracta del correfoc (27 de juliol a les 22.15 hores), de la XXX Cursa Popular Festes de Sant Salvador (30 de juliol a les 24 hores), de la VI Davallada de Carretons de Sant Salvador (4 d’agost a les 18 hores) i del LXIX Circuit Ciclista de Sant Salvador (dia 7 d’agost a les 15.30 hores).

Finalment, per a un millor gaudi de les festes, l’Ajuntament recomana un consum responsable de begudes alcohòliques i insta a la ciutadania a informar o denunciar qualsevol actitud sexista o incívica que es detecti. En aquest sentit, i en el marc de la campanya ‘No I Punt’, per a la verbena de dia 6 s’instal·laran dues paradetes amb informadors i material de sensibilització  com motxilles, polseres, xiulets, camisetes, xapes, adhesius per als banys dels bars, imatges per posar als tassons de les festes, entre d’altres, per arribar al major número de gent possible amb el missatge de la campanya. A més, s’ha editat un decàleg amb missatges contra les agressions sexistes i sobre com procedir en cas de detectar-ne, que serà aferrat a diferents indrets dels espais de festa com les barres dels bars o els urinaris.

Tornar a d'alt