Segueix-nos
13/12/2018
Unes 700 persones s’ajunten a Artà per donar la benvinguda a les festes de Nadal
Nins i nines dels centres escolars, gent gran del Centre de Dia i la Residència, Artà Empresarial i personal municipal col·locaren els ornaments realitzats als tallers i decoraren l’arbre de Nadal situat a la plaça de l’Ajuntament

Unes 700 persones es reuniren ahir, 12 de desembre, a la plaça de l’Ajuntament per donar la benvinguda al Nadal. La diada consistí en la col·locació dels ornaments que durant les darreres setmanes s’han realitzat als tallers intergeneracionals i en la decoració l’arbre de Nadal que s’ha col·locat a la plaça de l’Ajuntament. La trobada partí d’una iniciativa de l’associació d’Artà Empresarial que ha comptat amb la col·laboració dels centres educatius, el Centre de Dia, la Residència i el Centre Jove, per posar en marxa una acció conjunta i intergeneracional de cara a ornamentar un dels espais públics més representatius del municipi. La proposta té la seva base en la filosofia que dóna sentit al lema municipal #estimartà, actua amb civisme, amb la finalitat de transmetre l’estima i l’amor cap els distints indrets del poble per tal que el manteniment d’aquests sigui un objectiu significatiu pels seus habitants.

La primera fase del programa consistí en realitzar, amb alumnes dels distints centres educatius, una visita guiada a l’exposició muntada al pati de l’Ajuntament, titulada L’espai públic forma part de la teva historia. Cuida’l,  per tal de transmetre als més petits el sentiment de respecte per les zones comunitàries i la necessitat de cuidar-les.

La segona actuació fou reunir algunes persones usuàries del Centre de Dia, Residència i els infants de les escoles de primària amb la idea d’elaborar recursos decoratius pel poble a partir de materials reutilitzats. Així, es volgué unir dues generacions tant llunyanes entre elles per donar-los el protagonisme que es mereixen com a part de la ciutadania activa i participar en les actuacions que contribueixen a definir el tarannà del poble.

L’Ajuntament ha editat també un vídeo curt on es mostra tot aquest procés, i aquests dies es repartirà una postal nadalenca amb la imatge de la diada, on es detallen consells de bones pràctiques per, aquest Nadal, actuar en civisme. I és que no hi ha millor sensibilització a la comunitat que la que poden transmetre els nins, nines i persones majors a través de les seves bones accions.

Ahir s’aprofità l’ocasió per fer una xocolatada i berenar plegats (persones majors, tot l’alumnat d’educació primària, mestres, membres de l’associació ‘Artà Empresarial’ i representants polítics) gaudint de l’espai públic i festejant conjuntament l’arribada de l’hivern.

Tornar a d'alt