Segueix-nos
17/12/2018
Presentada la remodelació del Parc de Bombers d’Artà
El termini d’execució del projecte, que es realitza amb l'objectiu de millorar-hi els serveis i l’eficiència energètica, és de nou mesos

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns la remodelació del Parc de Bombers d’Artà per millorar-ne els serveis i l’eficiència energètica. Es tracta del primer Parc on es durà a terme una remodelació d’aquestes característiques. El projecte preveu tres línies d’actuació: una reforma funcional, una rehabilitació energètica i una millora mediambiental.

La superfície útil del Parc de Bombers s’ampliarà en 113,10 m2 i s’hi milloraran les zones de dormitori, gimnàs, despatxos, magatzem i cotxera. En l’àmbit energètic, per tal de millorar l’aïllament tèrmic es col·locarà a la part externa llana de roca mineral en tot l’espai calefactat (espai habitable) per reduir les pèrdues tèrmiques a l’hivern i els guanys a l’estiu. La llana de roca mineral prové de la roca volcànica natural i té una resistència natural al foc.

A més, es retiraran els radiadors elèctrics i les dues bombes de calor, grans consumidors d’energia, i s’instal·larà una bomba de calor eficient de darrera generació amb aerotermos. També està prevista la instal·lació d’un panell solar tèrmic de 2 m2 per aigua calenta sanitària (ACS) que cobrirà la demanda d’ACS en 300 litres.

En darrer lloc, la millora mediambiental consistirà en la instal·lació d’una coberta vegetal i un nou sistema de recollida d’aigües pluvials. El Parc actual encara no té boca d’incendis i amb aquesta obra el que es pretén és reutilitzar l’aigua de pluja amb un nou aljub de 75 m³.

El preu de licitació del projecte és de 352.423 euros, el termini d’execució és de nous mesos i, si tot marxa al ritme previst, es calcula que l’obra estigui acabada a finals de 2019.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha detallat avui durant la presentació, feta a les voltes de Na Batlessa, que “aquest projecte segueix un model de gestió d’eficiència energètica i pretén que l’edifici s’adapti als canvis de la vida útil, que contribueixi a la millora del canvi climàtic, que repercuteixi en el confort de les persones que treballen en aquest Parc i que se li doni més valor social al Parc de Bombers del municipi d’Artà”. Palomino ha agraït “la col·laboració del batle d’Artà, la tasca dels tècnics del Consell de Mallorca, la cooperació demostrada pels tècnics de l’Ajuntament d’Artà encarregats de les llicències d’obres, que ens han donat tot tipus de facilitats per dur a terme aquest projecte, i també la col·laboració —però sobretot la paciència— dels bombers del Parc d’Artà, amb aquest projecte que s’inicià el 2016”.

El batle d’Artà, Manolo Galán, ha destacat que el projecte “repercuteix positivament en el medi ambient i en la millora del dia a dia dels funcionaris que desenvolupen una tasca importantíssima per a la comunitat”. “Amb aquests projectes s’acaben les paraules i es passa als fets”, ha conclòs el batle.

 

Foto: d'esquerra a dreta, Marta Sabater, Carmen Palomino, Manolo Galán, Joan Font i el tècnic de Desenvolupament Local, Enric Campins.

Tornar a d'alt