Segueix-nos
07/05/2021
Finalitza el projecte de neteja integral dels sistemes de torrents de la costa Nord, amb més de 2.000 quilos de residus recollits
Ha comptat amb la participació d’una quinzena de persones usuàries dels serveis socials de l’Ajuntament d’Artà

Avui, 7 de maig, ha finalitzat el projecte de neteja i dels sistemes dels torrents de la costa nord del municipi amb usuaris de serveis socials. El projecte, que va començar el passat 8 de març, ha comptat amb la participació d’una quinzena de persones usuàries dels serveis socials de l’Ajuntament d’Artà, que han dut a terme tasques de neteja dels sistemes de torrents, de retirada de plàstics i microplàstics a les cales i d’altres elements.

Es tracta d’un projecte reconvertit en una iniciativa de beques socials per a gent que ha patit els efectes de la Covid-19 des del punt de vista econòmic i social, per al qual s’ha destinat una dotació de 25.000 euros.

Els usuaris i usuàries becats han realitzat, durant aquests dos mesos, jornades diàries de 5 hores de feina de camp, en l’entorn de les Cales Verges del municipi d’Artà i els sistemes de torrents que les conformen. Concretament s’ha treballat en l’entorn de Cala Torta, Cala Mitjana i Cala Estreta. En total, s’han recollit més de 2.150 kg de residus, entre els quals hi ha:

  • 508 kg de plàstic
  • 372 kg de rebuig
  • 208  kg de vidre
  • 150 kg de fusta
  • 893 kg de ferralla
  • 25 kg de microplàstics

Aquestes dades reflecteixen l’èxit que ha suposat el desenvolupament del projecte, ja que, a més de ser una oportunitat laboral per a una quinzena de persones, també ha servit per millorar les condicions ambientals de l’entorn litoral i la neteja dels sistemes de torrents encara afectats per la torrentada del 2018. Des de l’Ajuntament d’Artà es vol agrair la participació de tots els agents implicats en el desenvolupament d’aquest projecte.

Tornar a d'alt