Segueix-nos
08/06/2021
El Cool Days més autèntic ha tornat amb una gran acollida per part de la gent
Artà ha estat l'escenari de múltiples accions culturals alternatives amb motiu la 16a edició del festival

Després que la darrera edició es ves truncada per la pandèmia, aquest cap de setmana s’ha tornat a dur endavant el Cool Days, un festival únic, alternatiu i multidisciplinari amb propostes suggeridores. Programat fidelment als seus principis, també ha explorat nous camps dins l’art contemporani i els ha fet arribar a la gent perquè en sigui part activa. Han estat apostes arriscades per a un públic que no té gaires oportunitats de veure produccions d’aquests tipus a les Illes Balears i s’han convertit en l’ànima del poble durant aquests dies.

Així, de dijous 3 a diumenge 6 de juny, el poble ha esdevingut un escenari molt cool, amb un públic entregat a viure la cultura. Gent d’Artà i gent de fora poble s’han trobat en els diferents espais on hi havia accions i espectacles. L’organització ha manifestat estar molt satisfeta per la bona resposta que han tengut els espectacles, tot i haver d’adaptar-los, això sí, a les circumstàncies sanitàries del moment: aforaments limitats, recollida d’invitacions per dur un control, mascareta i control d’accessos, entre d’altres mesures que marca la normativa. 

En relació a la programació, la gent va poder gaudir de dos actuacions musicals d’artistes mallorquins (Maria Jaume i Donallop) i de l’espectacle Save The Temazo (Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C), on la bogeria per la música va fer vibrar la gent a la plaça de l’Ajuntament.

Com a novetat en aquest festival, hi va haver tres destacades performances a càrrec d’artistes nacionals consolidats, les de Verónica Ruth Frías, Laia Ventayol i Damià Vives, a més de la proposta de Regina José Galindo, artista internacional guardonada amb el Lleó d’Or a la Biennal de Venècia i una de les referents mundials de la creació contemporània. Aquestes quatre actuacions arribaren sota el comissariat de Fernando Gómez de la Cuesta i la bona acollida del públic fa pensar que aquest nou format pugui ser un nou element per a properes edicions. Així mateix, cal destacar que una cinquantena de dones del poble  formaren part activa de dues d’aquestes performances (37 a la de Regina J. Galindo i 16 a la de Verónica R. Frías), obrint així la participació de persones del poble en l’execució dels actes.

Pel que fa als actes que es dugueren a terme dins el Teatre, val a dir que tant l’obra teatral Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers, dirigida per Àlex Rigola, com l’espectacle de dansa teatral Des-espera, de la companyia Les Impuxibles, tengueren molt bona acollida i excel·lents crítiques del públic assistent.

Per altra part, la plaça de Margalida Perelló Tous va acollir l’espectacle Aigua (Companyia NUC) i es va estrenar com a espai per fer muntatges teatrals; i el Poliesportiu va albergar la carpa de l’actuació Bye, Bye Confetti (Companyia de Comediants La Baldufa), que no es va poder muntar a la plaça del Conqueridor com estava previst per motius meteorològics. Cal dir que aquestes dues actuacions no deixaren el públic indiferent.

En acabar el Festival, el regidor de Cultura, Toni Bonet, va publicar un missatge per donar les gràcies a totes les persones que han fet possible “aquesta edició tan especial” del Cool Days Festival. Bonet va tenir paraules d’agraïment per a “la gent que ha vengut a gaudir dels espectacles; les persones voluntàries que han ajudat a fer que tot sortís segons allò previst; el comissari de les accions artístiques, les persones que han format part de les performances; el personal del nostre Teatre, el director, l’equip de comunicació del festival i tots els que sabem que la cultura és segura” i es va acomiadar fins a l’any que ve.

Per veure imatges d'aquests dies clicau aquest enllaç

Tornar a d'alt