Segueix-nos
27/08/2021
Artà presenta 9 casos actius de Covid-19
Important descens de contagis en una setmana, segons la informació facilitada avui matí pel Centre de Salut d’Artà

El municipi d’Artà presenta a dia d’avui 9 persones contagiades per Covid-19, segons les informacions que ha facilitat el Centre de Salut d’Artà. Això significa que en una setmana s’ha produït un important descens de casos actius al municipi, una molt bona notícia per la qual ens hem de felicitar. La situació epidemiològica a Artà i la Colònia té una tendència descendent i la incidència del virus, menor. No obstant això, cal continuar com fins ara, respectant les restriccions i complint les mesures sanitàries en vigor.

El Govern anuncià dilluns que prorrogava les restriccions i mesures relatives a diferents àmbits, com és el cas de les trobades socials entre no convivents, que a Mallorca continuen prohibides entre la 1 h i les 6 h.

Ús de la mascareta

Pel que fa a l’ús de la mascareta (una de les eines més eficaces a l’hora d’evitar contagis), sempre que no es pugui garantir una distància social d’un metre i mig i quan es pugui concórrer en el mateix espai amb altres persones no convivents, els majors de sis anys han de dur mascareta, tant a la via pública o a espais a l’aire lliure com a espais tancats d’us públic o a les zones d’atenció al públic d’edificis, tant de titularitat pública com privada, amb les excepcions indicades per la llei.

Establiments de restauració, oci nocturn i locals de jocs i apostes

Es continua permetent el servei de restauració de bars, cafeteries i restaurants als espais interiors i a terrasses fins a la 1 h a Mallorca, tret que les ordenances municipals estableixin una hora de tancament anterior.

Pel que fa a la capacitat màxima per taula, a Mallorca i Eivissa serà de 4 persones a l’interior i de 8 a l’exterior, i a Menorca i Formentera serà de 8 a l’interior i 12 a l’exterior.

Celebracions i cerimònies

La participació en cerimònies i celebracions nupcials, bateigs, comunions i altres celebracions assimilables es pot dur a terme en espais públics i privats, tant a l’aire lliure com a espais tancats, sempre que no se superi el nombre de 120 persones a l’exterior i 50 a l’interior, i sempre que no se superi el 50 % de cabuda màxima.

Platges i parcs

Els parcs i les platges de totes les Illes Balears hauran d’estar tancats al públic entre les 22 h i les 6 h.

Festes populars i fires

Es permet la realització de fires i mostres, d’acord amb la normativa COVID-19 específica per a mercats ambulants. Les activitats han de ser preferentment a l’aire lliure. Les paradetes de menjar tenen les mateixes limitacions que les terrasses de bars i restaurants. Es permeten actes culturals, esportius i institucionals lligats a la celebració de festes populars, sempre que se segueixin les mesures per a la COVID-19 sectorials corresponents al tipus d’activitat. En qualsevol cas, es recomana que l’assistència s’organitzi pel sistema de reserva prèvia. Els organitzadors han de garantir que no es generin riscs d’aglomeracions ni se’n produeixin.

Es permeten les ballades populars fetes a l’aire lliure. Els participants han de dur mascareta fins i tot en el moment del ball.

No es permeten esdeveniments del tipus sopar a la fresca, revetles ni correfocs. El material promocional de les activitats (programes de festes, cartells, imatges digitals...) ha d’especificar les mesures de prevenció i de control que s’hi apliquen.

Amb la finalitat d’evitar els desplaçaments d’un municipi a un altre, no es poden organitzar activitats que els promoguin o en les quals, per l’experiència d’anys anteriors, es tengui esment d’aquests desplaçaments i de l’afluència de persones.

Les representacions culturals tradicionals (cossiers, cavallets, etc.) s’han de desenvolupar en un entorn en què es pugui garantir el control d’accés del públic, la capacitat màxima de l’espai i el manteniment de la distància social.

Aquestes mesures que afecten els sectors esmentats i la resolució de la consellera de Salut i Consum que especifica la situació de les illes entraren en vigor el passat dilluns.

Tornar a d'alt