Segueix-nos
21/06/2022
Recompte de cabots, aquest dissabte a Artà
L'Ajuntament anima a la gent a participar en una iniciativa impulsada pel GOB per ajudar a la conservació de les colònies de cria d'aquestes aus

El GOB ha iniciat una campanya informativa i d’estudi del cabot a diferents pobles de Mallorca amb l’objectiu d’ajudar a la conservació de les seves colònies de cria, que en alguns casos pateixen problemes de destrucció. Una part d'aquesta campanya és la realització de censos de les colònies a alguns pobles i ciutats. A Artà, aquesta activitat de recompte tendrà lloc dissabte 25 de juny, a partir de les 9 h. El lloc de trobada serà la plaça de l'Ajuntament i es recomana dur prismàtics per realitzar l'activitat, i menjar i beure abastament per passar unes hores recorrent el poble. 

El cabot, Delichon urbicum, és un ocell insectívor que a la primavera arriba a les nostres illes i manté colònies de cria a molts pobles i ciutats. Situa els seus nius, de forma esfèrica, baix els voladissos de teulades i a altres llocs arrecerats de les façanes, i ho fa sovint en colònies. Durant el creixement dels polls, baix els nius es poden acumular els excrements i alguns veïnats es poden sentir molestos. Per controlar aquesta situació existeixen diferents solucions, en forma de palanganes o canals de recollida. Des del GOB s'apel·la a la implicació dels ajuntaments per facilitar l’adopció d’aquestes solucions en els casos més problemàtics.

La destrucció de nius i colònies de cabot és una infracció greu prevista a la Llei 42/2007, de 13 de desembre, de patrimoni natural i de la biodiversitat, amb una sanció prevista d’entre 3.000 i 200.000 euros segons la gravetat del cas.

EL GOB ha preparat un dossier sobre aquesta campanya. Podeu consultar-lo íntegre en aquest enllaç

 

Foto: GOB

Tornar a d'alt