Segueix-nos
21/07/2022
Sant Salvador, unes festes de pinyol vermell!
La llengua, la tradició oral i la identitat comunitària, fils conductors de les festes de Sant Salvador 2022

Les festes patronals de Sant Salvador d’enguany duran per lema “Unes festes de pinyol vermell”. Amb l’adaptació d’aquesta dita popular, l’Ajuntament ha volgut donar protagonisme a elements com la llengua i la tradició oral en la celebració d’un fet tan sentit com són les festes patronals. La iniciativa, impulsada pel Servei d’Assessorament Lingüístic i pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Artà, està subvencionada per la DG de Política Lingüística del GOIB i suposa donar continuïtat a la campanya de sensibilització “La meva llengua, el meu tresor” que s’inicià l’any passat amb els centres escolars del municipi per posar en valor la diversitat lingüística i preservar les llengües com a element patrimonial i cultural que s’ha de respectar. 

Per aquesta campanya s’han elaborat diversos cartells amb diferents dites populars (“Unes festes de pinyol vermell”, “No acabam sa corda”, “Feim planta”, “Fa un sol que crema es cul a ses llebres” i “Da-li cebes”) i s’ha dissenyat, gràficament, el programa de festes en funció d’aquestes i d’altres dites. Els cartells seran repartits entre els negocis del poble, perquè les mostrin en els seus aparadors i siguin visibles per a la gent del municipi i, també, per a les persones d’altres indrets que venen a gaudir de les festes. També es repartiran ventalls amb la dita que presenta les festes i, a més, la gent podrà participar directament en la campanya fent-se fotografies amb les frases fetes que, com a elements de photocall, hi haurà en alguns dels actes.

Amb aquesta acció l’Ajuntament pretén, per una banda, recordar a la gent adulta algunes frases fetes que de ben segur coneixen i, per una altra banda, transmetre als més joves la manera d’entendre el nostre caràcter com a poble.

Aquest divendres es donarà a conèixer el programa oficial de les festes, que es penjarà al web municipal i serà difós pels canals de comunicació habituals.  

Tornar a d'alt