Segueix-nos
23/09/2022
Moment delicat. L'aigua com a tema preferent a l'Ajuntament
El poble està al límit de passar al nivell d'alerta

Aquestes setmanes el tema prioritari de l'Ajuntament és la gestió de l'aigua. És un fet que la xarxa és antiga i que els recursos de què disposam per fer-ne una bona gestió són limitats, però la tasca permanent d'arreglar les fuites que patim és constant. Avui encara se n'han pogut reparar dues d'importants, que poden atenuar la situació, tot i no ser la solució definitiva.

Així, s'estan duent accions dels principals grans eixos estratègics que marca el Pla municipal de gestió sostenible de l'aigua:

- Eficiència i captació: s'estan cercant noves fonts de captació perquè, tot i que actualment disposam de 6 pous, a dia d'avui només podem comptar amb 3 per la baixada acusada del nivell freàtic.

- Eficiència en la xarxa de distribució i consum: es potencia la recerca de fuites i es prioritzen les de gran envergadura que pot haver a la xarxa municipal.

- Gestió de la demanda i campanyes de conscienciació ciutadana: s'estan vigilant els grans consumidors d'aigua, a la majoria dels quals se'ls han detectat fuites al seu domicili i han pogut reparar-les. Així mateix, la reedició i difusió de la campanya d'estalvi d'aigua que s'ha fet aquest estiu encara segueix present i es facilita a la ciutadania informació perquè pugui prendre mesures per reduir el consum al bany, la cuina i el jardí (vegeu-ne la informació aquí). En aquest mateix eix, també s'està duent a terme la millora en la gestió de l'aigua als espais municipals.

Tot i aquestes actuacions, la situació real és que hi ha manca d'aigua i és necessari que, a curt termini, pugin els nivells freàtics de les fonts de captació. Per això, cal reduir el consum d'aigua i que arribin les pluges, i, tot i que la previsió és favorable, hauria de ploure de manera regular, ja que les pluges torrencials no permeten que l'aigua tengui temps d'infiltrar-se i que es carreguin els aqüífers. 

Finalment, l'Ajuntament llança el missatge que només amb la implicació de tothom podrem fer front a aquesta situació i agraeix la col·laboració de la gent per fer-ho possible.

 

 

 

Tornar a d'alt