Segueix-nos
10/01/2023
Dos projectes presentats per Artà, entre els 40 cofinançats pel Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics
Es tracta de la segona fase del projecte de remodelació de l'entorn de la plaça de l'Aigua, amb la renovació de paviments, les xarxes d'aigua potable, residuals, pluvials, i el soterrament del cablejat aeri, i el projecte de renovació de paviments, de renovació de xarxes d'aigua potable i residuals, i de dotació xarxa de pluvials als carrers Figueral, Nou, de l´Hostal, Pitxol, i un tram dels carrers Santa Margalida i ses Roques

Dos projectes presentats per l'Ajuntament d'Artà es troben entre la quarantena d'actuacions que seran cofinançades enguany pel Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT), que han estat donats a conèixer avui a Son Servera.

Es tracta de la segona fase del projecte de remodelació de l'entorn de la plaça de l'Aigua, amb la renovació de paviments, les xarxes d'aigua potable, residuals, pluvials, i el soterrament del cablejat aeri, que englobarà els carrers Castellet, Pou Nou, un tram del carrer de Josep Sanxo de la Jordana des de carrer del Pou Nou fins al seu entroncament amb el carrer de l´Estel, el carrer Parròquia i el carrer de n'Aixa; i el projecte de renovació de paviments, de renovació de xarxes d'aigua potable i residuals, i de dotació xarxa de pluvials, als carrers Figueral, Nou, de l´Hostal, Pitxol, i un tram dels carrers Santa Margalida i ses Roques. Del primer, pressupostat en 882.348,27 euros, el CBAT n'aportarà 705.878,62, i del segon, que tedrà un cost de 820.622,66 euros, n'aportarà 656.498,13. 

El CBAT cofinança projectes municipals adreçats a millorar les infraestructures turístiques i fomentar la desestacionalització de l'oferta turística en el marc de l'economia circular. En total, s’hi destinen 21 milions d'euros, que serviran perquè 30 ajuntaments de Mallorca posin en marxa els quaranta projectes aprovats. L'objectiu d'aquesta convocatòria és millorar la sostenibilitat dels municipis, convertir Mallorca en un referent europeu en transició circular, dinamitzar l'economia local a través de la inversió municipal i reforçar la competitivitat i la posició de lideratge de l'illa com a destinació turística de qualitat durant tot l'any.

La convocatòria s’articula a través de dues línies d’ajuts. Amb la primera, dirigida als ajuntaments de localitats costaneres amb més de 3.500 places turístiques o d’ajuntaments amb més de 20.000 habitants, s’ha concedit un import total de 14.821.138,41 euros per a l’execució de 23 projectes. Amb la segona línia d’ajudes, dirigida a ajuntaments de municipis costaners de menys de 3.500 places turístiques o consistoris amb menys de 20.000 habitants, s’han assignat 5.407.915,06 euros per dur a terme 17 projectes. 

D’aquesta manera, el Consorci Borsa Allotjaments Turístics cobreix entre el 80 i el 90 per cent del pressupost dels projectes. Mentre que el 20/10 per cent restant l'aporta cada ajuntament.

Tornar a d'alt