Segueix-nos
15/05/2018
L'Ajuntament d'Artà tanca demà l’accés de vehicles a Cala Torta com a mesura de protecció del sistema dunar
L’actuació forma part del ‘Projecte de conservació de les cales verges d’Artà: Cala Torta - Cala Mitjana - Cala Estreta’, derivada del Pla d’ordenació i gestió sostenible del litoral d’Artà

L’Ajuntament d’Artà instal·larà demà una cadena amb pany al punt final de la carretera de Cala Torta, just abans del llit del torrent de Cala Torta, per evitar l’accés de vehicles dins el domini públic marítimterrestre, com a mesura de protecció del malmès sistema dunar d’aquest indret. Els visitants podran deixar els vehicles abans d’aquest punt i es deixarà pas per als vehicles d’emergències i responsables del bar de platja. Cala Torta és una platja natural amb un hàbitat dunar protegit per Xarxa Natura 2000, que presenta un estat de conservació molt deficitari. Durant anys s’ha permès el pas de vehicles i l’estacionament damunt les dunes i la  llera del torrent. Davant d’aquesta situació es requereix d’actuacions imminents de gestió sostenible i conservació del litoral.

El tancament al trànsit rodat del tram final de la carretera és una de les actuacions de la “Proposta d’ordenació, gestió i recuperació de l’espai platja-duna, accessos i entorns de Cala Torta, Artà”, que compta amb l’aprovació de la Direcció General de Recursos Hídrics. Aquesta proposta és una de les accions previstes (Acció 6.1) pel ‘Pla d’ordenació i gestió sostenible del litoral d’Artà’, elaborat l’any 2015, amb informe favorable del Subcomitè Xarxa Natura 2000 de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, i aprovat pel Ple de l'Ajuntament d'Artà el juliol de 2017.

Mesures 2018-2019

Des de la regidoria de Medi Ambient del Consistori es preveu el desenvolupament d’una sèrie d’actuacions per al període 2018-2019, seguint amb el desenvolupament del ‘Pla d’ordenació i gestió sostenible del litoral d’Artà’, com són el Projecte de restauració de Cala Torta, el Pla de cartelleria uniforme del litoral d’Artà o el Projecte de regulació d’estacionaments associats a cala Estreta i cala Mitjana. Tant el Pla de gestió com la proposta de Cala Torta s’han remès a la Demarcació de Costes per tal que puguin prendre les mesures pertinents. L’Ajuntament ha informat d’aquesta actuació al bar de la Cala i a una empresa que es dedica a comercialitzar excursions en quads per la zona.

Tornar a d'alt