Segueix-nos
13/11/2018
'No Borders', arriben a Artà les jornades de sensibilització sobre la situació de les persones refugiades
Diferents debats, exposicions, xerrades i art social tenen cabuda en aquesta iniciativa, que començà ahir amb dues exposicions fotogràfiques de la Creu Roja

PropòsIB, l'Associació de Professionals de les Ciències Polítiques i la Sociologia de les Illes Balears, i No Borders Refugees han duit a Artà les 'Jornades de sensibilització sobre la situació de les persones refugiades', una iniciativa que començà ahir dilluns amb la inauguració de les exposicions fotogràfiques 'Atrapados: crisis de refugiados en Europa' i 'Derechos de una infancia refugiada: reconstruir la niñez' al Museu Regional d'Artà, de la mà de la Creu Roja Illes Balears, que foren presentades per Bel Ortega.

La presentació de les Jornades serà dijous, a les 19 hores, al Teatre d'Artà, i correrà a càrrec de Margalida Ensenyat, de PropòsIB, i del batle Manolo Galán i la regidora de Serveis Socials, Aina Comas, que xerraran en nom de l'Ajuntament, coorganitzador de les Jornades. En acabar, se celebrarà una taula rodona amb debat obert en la que intervendran representants de la DG de Cooperació, l'Assemblea de Cooperació per la Pau, l'Àrea d'Inclusió Social de Creu Roja Illes Balears, Càritas, la Plataforma Les Balears Acollim i De Llevant a Grècia pels Refugiats. Després s'inaugurarà l'exposició 'No Borders · Art Social', amb la participació de més de 200 artistes que posen a la venda les seves obres a preus populars amb finalitats solidàries. 

Divendres a les 20 h al Teatre d'Artà es projectarà el documental 'Sinaia, más allá del océano', de Joan López Lloret, sobre la història dels refugiats espanyols a Mèxic, que té un preu solidari de 2 euros. Abans, a les 17.30 h, la Biblioteca Na Batlessa acollirà el contacontes 'La Tetera de Kabul', per a infants d'entre 4 i 13 anys, a càrrec d'ACPP. 

El dissabte, a les 12 h al Teatre d'Artà, la companyia 'Teatre de barra' realitzarà tres passes de tres obres de microteatre, per a un màxim de 15 persones. La venda d'entrades comença demà dimecres, de 18 h a 19 h, i continuarà dijous i divendres en el mateix horari i el dissabte a partir de les 10.30 h. El mateix dissabte, a les 19 h en el mateix Teatre d'Artà, es projectarà el documental 'Tokyma, rescate en el Mar Egeo', d'Aratza Díaz i David Fontseca, sobre un grup de socorristes catalans que són a l'illa grega de Lesbos amb l'objectiu de salvar vides.   

La recaptació obtinguda serà destinada a diferents projectes de cooperació internacional i d'ajuda als refugiats. 

Aquí podeu consultar el programa d'activitats. 

Tornar a d'alt