Segueix-nos
08/01/2021
8 de gener: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
El Centre de Salut comunica 44 casos actius al municipi, 17 més que fa vuit dies (27). L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat i demana a la ciutadania que eviti les trobades socials i quedi a casa el màxim temps possible per frenar aquesta tendència

El Centre de Salut ha informat que avui al municipi d’Artà hi ha 44 casos actius de Covid-19, el que suposa un increment de 17 respecte al 30 de desembre, darrer dia en què es comunicà aquesta informació. Davant aquesta pujada de casos, l’Ajuntament demana responsabilitat als veïns i les veïnes del municipi i que, dins les seves possibilitats i amb l’objectiu de frenar aquesta tendència, evitin les trobades socials fora del nucli familiar i quedin a casa el màxim temps que puguin.

Vacunació a la Residència

Per altra banda, aquest divendres s’ha realitzat la primera ronda de vacunació contra la covid-19 a la Residència Posada dels Olors d’Artà. S’han vacunat 48 residents i 26 treballadores. Està previst que els equips de vacunació d'Atenció Primària tornin al centre transcorreguts 21 dies de la primera dosi de la vacuna per posar la segona. Això serà el 29 de gener. Cada persona vacunada rep un justificant en el qual consta la dosi i la data, el lot i la data de la segona dosi, i una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos.

Tancaments de bars i restaurants durant dues setmanes

Finalment, el Govern de les Illes Balears aprovarà dilluns que ve el tancament, a partir de dimarts i durant dues setmanes, de bars, restaurants, gimnasos, centres d’SPA i grans superfícies comercials (de més de 700 metres quadrats), que només podran vendre productes essencials, com són d’alimentació i parafarmàcia. En el cas dels restaurants se seguirà permetent el servei a domicili i la recollida de comanes. L’horari de tancament per al petit comerç continuarà de moment a les 20 hores, amb un 30% de l’aforament permès. Aquestes noves restriccions, motivades pel risc extrem de la nova situació epidemiològica, seran detallades dilluns per l’Executiu.

Tornar a d'alt