Segueix-nos
30/04/2021
30 d’abril: actualització de les dades del Centre de Salut d'Artà sobre la Covid-19
Artà no registra cap cas actiu de Covid-19 per primera vegada en molts de mesos

El municipi d'Artà no registra cap cas actiu de Covid-19, segons les dades que ha comunicat avui el Centre de Salut d'Artà a l'Ajuntament. Aquesta és una molt bona notícia ja que és la primera vegada en molts de mesos que no es notifiquen contagis al municipi, així com una primera passa per poder tornar a la normalitat. Les mesures de prevenció implantades i l'increment del ritme de vacunació de la gent han contribuït en bona mesura a l'arribada d'aquesta situació, juntament amb la responsabilitat generalitzada de la ciutadania. Cal recordar que Mallorca continua en el nivell 2 d'alerta i té vigents tota una sèrie de restriccions que cal tenir en compte. Són aquestes:  

 

Reunions familiars i socials

A totes les illes, el màxim permès de participants en reunions familiars i socials es manté en sis persones, tant en interiors com en exteriors. Ara bé, mentre que en interiors hauran de continuar sent de com a màxim dos nuclis de convivència, en exteriors aquesta limitació desapareix i no hi haurà un màxim de nuclis de convivència. Així i tot, es recomana que en espais exteriors es limiti el número d’unitats de convivència participants, així com espaiar i reduir les reunions socials amb diferents unitats de convivència.

Comerç

A Mallorca, l’horari màxim de tancament del comerç no essencial és fins a les 21.00 h, i la capacitat màxima es manté en el 75%.

Restauració

La restauració de Mallorca continuarà amb els espais interiors tancats, però a l’exterior es podrà ocupar tota la capacitat màxima (fins ara estava establert un màxim del 50 %). A més, les taules podran estar ocupades per 4 persones sense limitació de nuclis de convivència, tot i que es recomana limitar el nombre de nuclis. L’horari d’obertura s’amplia de dilluns a dijous, quan podran obrir també de les 20.00 a les 22.30 h. En canvi, els divendres, dissabtes y diumenges l’horari de tancament es manté a les 17.00 h.

Esdeveniments esportius

Queda prohibit el consum d’aliments i begudes per part del públic, excepte a la zona de bar que hi pugui haver a les instal·lacions, activitat que s’ha de dur a terme d'acord amb la normativa aplicable a les activitats de restauració. A les competicions d’àmbit estatal es podrà augmentar el numero límit de persones assistents, mantenint els percentatges establerts, exclusivament en les fases finals de la competició o play-off, prèvia autorització per part de la Direcció General de Salut Pública.

Esport federat

Es permeten les competicions esportives federades d’equip i contacte a partir dels 6 anys a totes les illes.

Activitat esportiva

El nombre màxim de persones en els grups d’activitats dirigides de baixa intensitat, amb un 30% d’aforament màxim, és de 15.

Clubs de gent gran

S’amplien a 10 persones màxim les activitats a l’interior i a 15 a l’exterior, que fins ara estaven limitades a 6 persones. Això no obstant, es manté el màxim de cabuda al 50 %.

Locals de joc i apostes

A Mallorca, els locals de joc i apostes poden tornar a tenir obert, amb una cabuda màxima del 30 %, però sense activitat de restauració a l’interior. Els locals podran tancar com a màxim a les 17.00 h i estan obligats a assegurar una ventilació correcta, amb mesuradors de CO2 instal·lats en llocs visibles.

Platges

Pel que fa a les platges, com que són un espai exterior, es manté el nombre màxim de 6 persones per grup, però s’elimina el màxim de nuclis de convivència.

Atraccions de fira

Les atraccions es poden habilitar en grups de màxim tres i hi ha d'haver una distància mínima de 25 metres entre grups d'atraccions. En cas que les atraccions siguin d'ús exclusivament individual (un usuari per viatge), no es comptabilitzen en el còmput total d'atraccions. Tampoc no queden sotmeses a aquestes limitacions de distàncies i agrupacions aquelles atraccions i parades que facin servir com a establiment d’atenció al públic un vehicle remolc (xurreries, casetes de tir i anàlegs, tómboles).

Tornar a d'alt