Segueix-nos
04/06/2021
Ampliat l’aforament a la restauració: 6 persones per taula a interiors i 10 a exteriors
Ja no hi ha toc de queda a la comunitat i les limitacions de reunions familiars i socials passen a ser recomanacions: limitar els encontres a 10 persones en interiors i 15 en exteriors per mantenir les bones dades epidemiològiques

El Consell de Govern Extraordinari que s'ha celebrat avui divendres ha aprovat noves mesures per evitar la propagació de la COVID-19 a les Illes Balears per les següents 2 setmanes. Concretament, gràcies a la bona situació epidemiològica de la nostra comunitat, se relaxaran restriccions, i s’ampliaran aforaments i horaris en diversos serveis i celebracions.  L’acord es publicarà en un Butlletí Oficial de les Illes Balears extraordinari, i entrarà en vigor tot punt sigui públic.

Les mesures aprovades presenten algunes modificacions respecte de les anunciades dimarts passat, després que ahir es dugués a terme una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social, així com prèviament una trobada amb representants de cadascun dels Consells Insulars, ambdues presidides per Francina Armengol.

Concretament, s’ha acordat ampliar els aforaments a la restauració i es podran seure fins a 6 persones a una taula en interiors, i fins a 10 en el cas dels espais exteriors.  Així mateix, decau el toc de queda a la comunitat i les limitacions de reunions familiars i socials passen a ser recomanacions. El Govern, per mantenir la bona situació epidemiològica assolida a la comunitat, apel·la a la responsabilitat dels ciutadans i recomana que els encontres de caire social i familiar es limitin a 10 persones en interiors i a 15 en exteriors, tant en espais públics com privats. Així mateix, es mantenen els controls sanitaris en ports i aeroports per l’arribada de passatgers nacionals, i els llocs de culte podran ocupar-se de nou al 100% sempre que es garanteixi el metre i mig de separació entre nuclis de convivència.

La resta de mesures i horaris que afecten a d’altres àmbits, com els esportius, els culturals,  comercials, els d’entreteniment o els que afecten a celebracions com vetles, enterraments, bodes, batejos i comunions es mantenen tal com es varen anunciar dimarts passat.

Tornar a d'alt