Segueix-nos
17/06/2021
Artà, Centre de Creació Contemporània
La Regidoria de Cultura impulsa un nou projecte que enllaça el poble amb l'art i la cultura a partir de creacions contemporànies que es duran a terme de forma periòdica a diferents espais públics d'Artà

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Artà presenta aquest dissabte el seu nou projecte Artà, Centre de Creació Contemporània (ACCC), amb la intervenció pictòrica 'Quadern de Bitàcola', del pintor i fotògraf  Vítor Mejuto, a partir de les 10 h al carrer de Santa Catalina. El projecte ACCC gira al voltant de la idea de relacionar i enllaçar artistes contemporanis amb la ciutadania a partir d'exposicions, intervencions, instal·lacions, performances, tallers experimentals, trobades, conferències i classes magistrals que es duran a terme periòdicament en diferents espais públics del municipi.

L'acció de Mejuto serà la primera que es realitza oficialment sota el paraigües de l'ACCC, però aquest projecte ja és en marxa des de la setmana passada, quan englobà les actuacions de Regina José Galindo, Verónica Ruth Frías, Laia Ventayol i Damià Vives en el marc del Cool Days Festival. L'ACCC preveu també l'arribada a Artà de l'artista Soledad Sevilla, en dates per confirmar, entre d'altres.  

Espais ACCCtius

Segons el regidor de Cultura d'Artà, Toni Bonet, "la proposta és utilitzar diferents espais del municipi, per sentir, conèixer i reconèixer el nostre patrimoni, obrint-lo a la ciutadania, als nostres agents culturals i a les persones que ens visitin, donant-li una característica especial. Aprofitant l’arquitectura i els espais públics per a aconseguir llocs oberts al diàleg, a la trobada, a l’experimentació, a la participació, gràcies al debat que llancem al ciutadà a partir de la pràctica artística contemporània". La Regidoria de Cultura ha comptat amb l'assessorament tècnic de Fernando Gómez de la Cuesta, qui explica que 'Espais ACCCtius' neix "amb la vocació d'establir una ruta d'intervencions i accions a l'espai urbà per generar un circuit d'art contemporani, un museu a l'aire lliure amb obres de caràcter efímer o permanent". Aquest recorregut completarà l’oferta cultural d’Artà, que veurà augmentat el seu patrimoni artístic gràcies a les aportacions dels creadors que hi prenguin part. 

 

Vegeu vídeo de presentació aquí

Documents relacionats
Tornar a d'alt