Segueix-nos
28/07/2022
Els bons comercials del Govern arriben de nou a Artà
La Direcció General de Comerç posarà en circulació 100.000 bons comercials aquesta tardor per promoure el consum local

La Direcció General de Comerç del Govern ha iniciat per juliol el procés d’adhesió de municipis a la campanya de bons comercials, que es posarà en marxa aquesta tardor amb l’objectiu de promoure el consum local arreu de les Illes. El director general de Comerç, Miguel Piñol, visita aquests dies diferents municipis per presentar els detalls d'una campanya que enguany començarà de forma oficial el proper dia 20 d’agost. Piñol es reuní fa uns dies amb la regidora de Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda, per intercanviar opinions de la campanya que a Artà va tenir una bona acollida l'any passat, essent un dels cinc municipis de Mallorca amb més establiments adherits. El director general recordà, a més, que Artà va ser el primer municipi de Balears en incorporar polítiques de centre comercial urbà a cel obert des del 2019.

Bons Illes Balears

Aquells comerços interessats en participar a la campanya es podran donar d’alta en el sistema del Govern des del 20 d’agost fins al 20 de setembre. Els establiments interessats ho podran fer tant individualment com en coordinació amb els ajuntaments i hauran d’adjuntar tota la informació requerida per l’aplicació, així com una fotografia del comerç. Quan hagi acabat el termini d’adhesió, la Direcció General ha d’analitzar i revisar totes les sol·licituds rebudes. Una vegada s’hagi superat el procés d’esmenes, a principi d’octubre es preveu que estigui operativa la campanya Bons Comercials de les Illes Balears, que posarà en marxa un total de 100.000 bons fins al 31 de desembre del 2022 o fins al seu exhauriment. Cal apuntar que els comerços adherits tindran exactament el mateix nombre de bons al seu abast, indistintament de les seves dimensions i del municipi o illa en què es trobin.

Funcionament dels bons

El programa Bons Illes Balears compta amb un pressupost d’un milió d’euros en bons comercials, que són gestionats a través de la Cambra de Comerç de Mallorca com a entitat col·laboradora. La campanya consisteix en distribuir per totes les Illes 100.000 bons de 10 euros, bescanviables en compres de més de 30 euros. Cada ciutadà a partir de 16 anys disposarà de quatre bons, és a dir, un màxim de 40 euros de descompte. Els comerços adherits han de sol·licitar al client o clienta el seu DNI o document equivalent per verificar que compleix amb els requisits i que té saldo disponible.

Aquesta campanya romandrà oberta fins al 31 de desembre del mateix any o fins que s’hagi exhaurit el pressupost.

El programa d’estímul del sector comercial al detall Bons Comercials Illes Balears pretén fomentar les vendes de les empreses comercials detallistes i promoure que els ciutadans de les Illes adquireixin béns de consum com a mitjà per enfortir el petit comerç dut a terme en establiments oberts al públic per autònoms, microempreses i petites empreses i, amb això, promoure la dinamització dels entorns urbans, perquè serveixi de complement a curt i mitjà termini a les mesures de revitalització i dinamització d’entorns urbans.

Tornar a d'alt