Segueix-nos
29/07/2022
Sus a les festes de Sant Salvador 2022!!!
Avui comencen les festes patronals d'Artà. L’Ajuntament demana civisme i responsabilitat perquè totes les activitats es desenvolupin amb normalitat. Detallam a continuació informació d'interés de cara als pròxims dies

A la fi!!! La sortida de l’estol de xeremiers de l’Escola de Música d’Artà i els balls dels capgrossos donen inici avui, a les 21,45 h, a les festes de Sant Salvador 2022. L’acte inaugural tendrà lloc un poc més tard, a les 22 h, a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura del pregó per part de Ses Madones de sa Festa. Després de dos anys sense festes patronals, el poble d’Artà tornarà a gaudir d’aquesta celebració tan especial.

Amb la finalitat que les festes es desenvolupin amb normalitat i sense incidents, l’Ajuntament ha preparat una sèrie de dispositius i mesures de seguretat, a la vegada que reclama la implicació de la gent, i confia que actuï amb responsabilitat i compleixi les normes bàsiques de civisme i convivència.

A continuació detallam algunes de les mesures previstes i a tenir present durant els propers dies:

  • Durant les festes no hi haurà mercat de segona mà del primer diumenge del mes.
  • Durant els dies de festa, als carrers de Ciutat, Cardenal Despuig, Montserrat Blanes, plaça del Conqueridor i Gran Via de la Constitució (fins a la cantonada amb el carrer d’Ausiàs March), els residus de la fracció corresponent s’hauran de treure l’endemà abans de les 9 h del matí.
  • L’horari del Parc Verd serà l’habitual durant les festes excepte dissabte 6 d’agost, que obrirà de 9 h a 14 h, i diumenge 7 d’agost que estarà tancat.
  • La circulació del trànsit es veurà afectada diàriament a la zona del centre a partir de les 18 h, i els dies de verbena (dies 3 i 6 d’agost) quedarà totalment restringida. Aquests dos dies de verbena la circulació de vehicles per dins el poble estarà limitada als residents, per la qual cosa els visitants hauran d’aparcar a les afores, on s’han habilitat diversos espais per a l’estacionament: a la zona del polígon industrial (pels que venen de Canyamel o Son Servera); a la zona de Ses Pesqueres (pels que venen de Capdepera); i entre les rodones de la carretera d’Alcúdia i la de Manacor (per als que arribin des d’aquests punts).
  • Així mateix, la Policia Local d’Artà i la Guàrdia Civil muntaran dispositius de control d’alcoholèmia i altres substàncies en diferents punts d’entrada i sortida d’Artà. Per això, i per garantir un millor funcionament durant la nit de les verbenes, es comptarà amb un reforç extraordinari de policies més, i paral·lelament la Guàrdia Civil també posarà reforços.
  • Els establiments que han muntat barra exterior a la Plaça serviran les begudes exclusivament en tassons reutilitzables amb l’objectiu de reduir la generació de residus. Aquests establiments, per altra banda, tenen l’obligació de facilitar la utilització dels WC als seus clients. Així mateix, l’Ajuntament col·locarà diversos urinaris químics a diferents zones del centre del poble (veure localitzacions aquí), en cada un dels quals es podrà trobar un plànol de situació de la resta (vegeu la imatge adjunta). Es recorda, així mateix, que aquelles persones que orinin a la via pública seran sancionades. Els urinaris es buidaran i netejaran els dies posteriors a les dues verbenes. Aquests dos dies es procedirà també a la neteja viària de la plaça i dels carrers adjacents.
  • Dins el programa hi ha una sèrie d’actes que causaran restriccions de trànsit i en els quals es recomana seguir en tot moment les instruccions de la Policia Local d’Artà i del personal tècnic municipal. Es tracta del Correfoc (29 de juliol a les 22.15 h), de la XXXII Cursa Popular Festes de Sant Salvador (1 d’agost a les 24 h), d’Es Barull (2 d’agost a les 19 h), de la Cercavila per la part baixa del poble (5 d’agost a les 19 h), de la Cercavila per la part alta (6 d’agost a les 10 h) i del 73è Circuit Ciclista de Sant Salvador (dia 7 d’agost a les 15.30 h).
  • També volem informar que les atraccions tenen un horari de funcionament i que els seus responsables han rebut una notificació informativa (vegeu el model de la notificació amb els horaris aquí).
  • Recordau que l’Ajuntament canvia el seu horari, que passarà a ser de 9 h a 14 h, des del dilluns fins al divendres 5 d’agost.
  • Finalment, es recomana un consum responsable de begudes alcohòliques i s’insta a la ciutadania a informar o denunciar qualsevol actitud sexista o incívica que es detecti. En aquest sentit, i en el marc de la campanya ‘No i Punt’ sobre les agressions sexistes, per a la gran verbena de dia 6 s’instal·larà a la plaça del Conqueridor una paradeta informativa per a les persones que necessitin informació i/o ajuda.

Salut i bones festes.

Tornar a d'alt