Segueix-nos
15/11/2022
SOIB JOVE Formació i Ocupació “Cuidant Futur 2021”, clou a Artà un projecte de tot cor
Aquest mes ha finalitzat el programa mixt SOIB JOVE de formació i ocupació després de dotze mesos d’activitat centrada en la Residència i el Centre de Dia d'Artà, amb la participació de vuit alumnes

Dotze mesos, vuit alumnes, una directora, una formadora i un bon grapat de persones agraïdes per la feina. Aquest mes ha finalitzat ‘Cuidant Futur 2021’, el projecte de formació i ocupació del SOIB i l’Ajuntament d’Artà que ha atorgat a l’alumnat el certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (SSCS0208). L’activitat s’ha realitzat a Ses Escoles en la seva vessant teòrica i a la Residència de la Posada dels Olors i el Centre de Dia d’Artà, en la pràctica. En tot aquesta temps l’alumnat ha realitzat diferents tasques de gran vàlua per al dia a dia d’ambdós serveis assistencials, amb un elevat grau de satisfacció per part de les persones usuàries. Així quedà palès en l’acte de cloenda del programa, fa uns dies, on l’emoció del comiat va quedar ben patent.

Els participants, entre d’altres, han participat en els processos d’acollida i recepció de la Residència i Centre de Dia; han dut a terme tallers i activitats per fomentar l’autonomia i incrementar el benestar emocional de les persones usuàries; han col·laborat en l’animació i dinamització de la vida diària dels dos serveis, així com en les programacions específiques d’exercici físic, en les activitats d’atenció higiènic-sanitària i en l’elaboració i creació de materials per tallers d’estimulació cognitiva.

El projecte mixt ’Cuidant Futur 2021’, dirigit a persones joves desocupades majors de 16 anys i menors de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, ha estat finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE, i cofinançat pel Fons Social Europeu. És la primera vegada que aquest projecte se centra en l’àmbit sociosanitari. Fins ara s’havien celebrat a Artà tres edicions del projecte mixt SOIB 30Formació i Ocupació “Sembram Futur”, centrats en els camps agrari i forestal.

 

 

Tornar a d'alt