Segueix-nos
12/01/2023
L’essència de la festa de Sant Antoni arriba al jovent d’Artà
L’educador social de l’Ajuntament visita l’alumnat de secundària dels centres educatius d’Artà per xerrar del sentit de la festa, de la seva realitat i de la necessitat de viure-la amb responsabilitat

Durant aquesta setmana l’educador social municipal visita l’alumnat de secundària dels centres educatius d’Artà per transmetre’ls el sentit i l’essència de la festa de Sant Antoni, la realitat del consum d’alcohol i altres substàncies que de la seva celebració se’n deriva i els riscos associats a aquestes conductes.

Són en total catorze xerrades de caire educatiu i preventiu a alumnes d’entre 1er i 4t d’ESO, que aborden la celebració de Sant Antoni des del punt de vista de la tradició, de la cultura, del sentiment i de la festa. S’explica què és la festa, què significa i d’on prové. Es parla també del consum d’alcohol en la celebració, de les primeres experiències,  de la pressió social per consumir-lo que es dóna en moltes ocasions i de com es pot veure malmesa la festa – i la pròpia salut- quan se’n fa un ús abusiu. En acabar es reparteixen uns adhesius  que expressen l’essència de la festa i demanen responsabilitat a l’hora de viure-la. Aquest mateix missatge es dóna a conèixer per tot el poble a través de cartells que es pengen per diferents espais públics i a establiments del municipi.

A Artà, des de l’any 2018 es duen a terme aquestes xerrades o tallers en el marc del ‘Pla municipal d’actuacions sobre consum de drogues i conductes addictives’ que s’aprovà per novembre de 2017. L’Ajuntament vol agrair a tots els centres la seva implicació en aquesta iniciativa que serveix per transmetre un missatge molt important.

Tornar a d'alt