Segueix-nos
18/08/2023
L'Ajuntament duu la campanya d'estalvi d'aigua a les ETV
Es treballarà la sensibilització conjuntament amb les propietats dels 104 habitatges vacacionals en sòl urbà que s'han comptabilitzat

La campanya municipal d'estalvi d'aigua impulsada per l'Ajuntament d'Artà aquest estiu continua endavant i aquesta setmana ha arribat a un dels destinataris considerats essencials: la població vacacional. El personal tècnic de l'àrea de Medi Ambient ha treballat sobre una mostra de més d'un centenar (104) d'habitatges de lloguer vacacional en sòl urbà entre Artà i la Colònia de Sant Pere, un llistat que ha estat revisat, depurat i confirmat sobre el terreny. Així, es posa a disposició de les persones propietàries interessades un díptic amb les recomanacions de consum d'aigua per als clients, així com un clauer en forma de gota d’aigua amb el lema de la campanya "Estalvia aigua" per fer present aquest missatge cada vegada que s’obre l’habitatge. Per això, les persones propietàries dels ETV que no han estat localitzades i estiguin interessades en obtenir el material podran recollir-lo a les oficines de l'OAC d'Artà i la Colònia a partir de dimarts 22 d'agost.

L'Ajuntament cerca la col·laboració dels propietaris perquè contribueixin a conscienciar la gent que ens visita de la delicada situació de l'aigua al municipi. Les estades turístiques vacacionals en sòl urbà són les que consumeixen aigua de la xarxa municipal i, per això, la campanya se centra en aquests usuaris, però la idea s'ha de fer extensible en tots els àmbits, ja que la sequera no entèn de límits geogràfics.

Des de l’Ajuntament es considera prioritari arribar a aquesta franja de població, ja que es tracta de persones que passen poc temps al municipi i que, per tant, desconeixen la realitat sobre l'aigua. Consells com dutxar-se i no omplir la banyera, no emprar el vàter com a paperera o tancar el grifó quan ens rentam les dents, entre d’altres, figuren en el díptic.

Tot i que aquest estiu no ha estat necessari prendre mesures extraordinàries, com les restriccions de consum adoptades fa un any a causa del crític nivell dels pous d'aigua, l'Ajuntament treballa en un escenari de prudència i previsió davant els propers mesos. A més, l'Ajuntament planificarà altres accions per fer feina amb els propietaris de cara a la propera temporada.

Tornar a d'alt