Segueix-nos
07/09/2023
L’Ajuntament flexibilitza temporalment per a tots els residents d’Artà el pas per les zones Acire del nucli antic
Dilluns 11 de setembre s’obrirà la circulació de cotxes i motos pel carrer de Rafel Blanes

Aquest proper dilluns, dia 11 de setembre, s’obrirà la circulació pel carrer de Rafel Blanes tancat aquests darrers mesos amb motiu de les obres del nucli antic d’Artà. De moment hi podran circular totes aquells vehicles de menys de 3,5 tones que estiguin censats al municipi i disposin de la corresponent targeta de resident o algunes de les targetes acire.

Així ho ha decidit l’Ajuntament d’Artà a partir del seu projecte de reordenació de la circulació a la zona i de l’anàlisi i l’estudi que ha fet de les propostes fetes per la ciutadania, i així ho anuncià ahir dimecres el batle d’Artà, Manolo Galán, en la reunió convocada a tal efecte al Teatre d’Artà. “L’Ajuntament ha flexibilitzat temporalment aquesta proposta fins que pugui incorporar altres variables que estan sobre la taula, com l’actualització del pla de mobilitat de forma participada i amb criteris de sostenibilitat, l’any que ve, l’execució de la segona part de les obres del nucli antic, el trasllat del centre de salut i la implantació de la ronda nord, circumstàncies que canviaran radicalment el moviment i desplaçament de vehicles per dins Artà i que ens permetrà aplicar aquest projecte”, assegurà el batle durant la reunió.

Aportacions de la ciutadania

A la reunió, el batle explicà que l’Ajuntament rebé 43 propostes ciutadanes després de la reunió del 24 de juliol a les voltes de Na Batlessa. Totes elles han estat analitzades i bona part de les peticions han estat contemplades i tingudes en compte, apuntà el batle: “Les aportacions reflectien diverses problemàtiques per a la gent de les zones afectades i el sentit essencial de les aportacions es movia entre tres peticions: no dur a terme el projecte, posposar-ho per més endavant o flexibilitzar el pas de vehicles per no dividir el poble en dos”.

Control d’accés i limitació de velocitat

El batle avançà que a finals d’any s’instal·laran càmeres de control d’accés i de velocitat als Acires 5 i 6 i als carrers del Pou Nou, Batlessa i a la plaça del Conqueridor. Aquestes càmeres seran gestionades per l’ATIB.

A la reunió es detallaren també les especificitats de circulació per a vehicles pesants i amb remolc (baixada per Costa den Torreta i seguir pel carrer de la Rosa, carrer de Pitxol, carrer Figueral i carrer de Santa Margalida) i per als vehicles de més de 20 tones, que circularan pel carrer de Josep Sanxo de la Jordana, com fins ara.

Finalment, s’obrí el torn de preguntes i s’agraí l’assistència de la gent. 

En aquest plànol podeu consultar les vies delimitades per les dues zones Acire, la limitació de places d’aparcament i com queda el sentit de circulació a la zona.   

Documents relacionats
Tornar a d'alt