Artà acollí ahir dimecres la III Jornada Jove d'Emprenedoria, organitzada per les àrees de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local dels ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar i Artà, que comptà amb la participació de 159 alumnes de 4t d'ESO de l'IES Llorenç Garcias i Font, Sant Bonaventura i Sant Salvador, i del cicle d'FP d'Administració i Gestió de l'IES. La iniciativa constà de diferents rondes de visites per grups a entitats i empreses del municipi i d'una taula rodona d'emprenedoria jove al teatre d'Artà i complí amb els dos objectius essencials que s'havia marcat: que l'alumnat pogués conèixer els oficis i sectors als que poder dirigir la seva carrera professional, i atracar el teixit empresarial del municipi a la població més jove.
La jornada incorporà una novetat, l'horabaixa, amb la celebració de quatre tallers, dos a càrrec de Mallorca Activa al Viver d'Empreses, i altres dos a càrrec de l'IDI al CEPA, i finalitzà amb una conferència sobre comunicació, publicitat i màrqueting, a càrrec de Joan Miquel Alvares, director creatiu de l'agència 'Putos Modernos', al Teatre d'Artà, que comptà amb l'assistència de 157 persones.
Visites
El dia començà al Teatre d'Artà amb la inauguració de la jornada, a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Maria Antònia Sureda, i el regidor de Turisme, Medi Ambient i Comerç de Sant Llorenç, Joan Mestre, els quals n'explicaren els objectius, agraïren la presència dels joves i les joves i la bona disponibilitat dels centres educatius a col·laborar amb la iniciativa.
Posteriorment, donaren inici les rondes de visites dels grups d'alumnes, de 12 individus com a màxim, a empreses o entitats del poble que s'havien dividit i agrupat en set sectors diferents, per conèixer el seu funcionament: Oficis i indústria (es visitaren Ferros Artà i Licors Moyà, al Polígon d'Artà); noves tecnologies (Ràdio Artà, la Nave Nodriza, Gràfiques Artà, Stefanie Bacon i Andreu Bisquerra, al Viver d'Empreses); serveis administratius (Orell i Moll, Massa Properties i l'Ajuntament d'Artà); benestar i salut (Residència dels Olors, Centre de Dia d'Artà, servei d'infermeria del PAC d'Artà i Centro Avanzado del Pie); turisme i restauració (Juz de Yartan, Forn Nou i Jardí d'Artà); artístic (visita al Teatre d'Artà i a la Cafeteria del Teatre); i comerç (Fillets, Jaume Mestre Interiors Boutique i Potons). Des de l'Ajuntament s'agraeix la col·laboració oferida i les facilitats donades per aquestes empreses i serveis. El dematí finalitzà amb la taula rodona d'emprenedoria jove, al teatre d'Artà, amb la intervenció de responsables de les empreses Sa Roda, Santandreu Sureda SL, Calma, Sa Torre Street Workout, Xs Construccions i Eco Island Aventure, que explicaren els eus origens, funcionament i perspectives de futur.
Tallers i conferència
L’horabaixa es realitzaren quatre tallers dirigits a persones emprenedores i a empreses de la comarca sobre diferents temàtiques relacionades amb emprenedoria i desenvolupament local per a la millora de la idea de negoci: taller DAFO d’estratègia empresarial, taller de com crear un model de negoci amb Canvas, taller d’Intel·ligència Artificial i ChatGTP per a empreses i taller de creació de continguts per a xarxes socials amb Canva. Agrair el CEPA, l'IDI i Mallorca Activa la seva col·laboració. La conferència de Joan Miquel Alvares, de 'Putos Modernos', que aixecà una notable expectació, va ser el punt i final d'una jornada que s'ha consolidat.