Segueix-nos
29/06/2024
Na Clara i en Pere, els nous capgrossos de la Colònia, els protagonistes de les festes d'enguany
Ahir començaren les festes de Sant Pere de la Colònia amb aquests nous personatges

Ahir s'inauguraren les festes de la Colònia de Sant Pere que enguany tenen dos nous protagonistes: na Clara i en Pere. Aquesta parella de capgrossos sorgeix de la petició de la ciutadania coloniera qui, a més, n'ha elegit els noms, que fan al·lusió al patró de les festes i a una de les platges més belles de l'entorn de la Colònia. S'ha fet a partir de la Comissió de Festes, el motor de tot plegat, i ara, els coloniers i colonieres, ja tenen els seus propis capgrossos.

Per a la creació dels nous capgrossos la comissió es volia inspirar en alguna llegenda o rondalla local per tal de donar un sentit a la iniciativa i, alhora, recuperar o reviscolar alguna part del llegendari local. Així, Juan Riera Saavedra, docent i resident a la Colònia, a partir d'estudis de recerca de Caterina Valriu Llinàs, catedràtica de la UIB en Filologia Catalana, va extreure els elements més importants de la llegenda El tresor del Barracar i en va fer una adaptació contextualitzada a la costa de la Colònia de Sant Pere (el Barracar). D'aquesta adaptació l'Ajuntament n'ha fet una edició en format de conte amb el text de Joan Riera Saavedra i il·lustracions de Fina Massanet. Ahir se'n va fer un contacontes a càrrec de Catalina Contacontes (Caterina Valriu) i el públic assistent va poder gaudir de la història dels personatges coloniers i en va poder comprar un exemplar. Els beneficis aniran destinats a l'Associació contra el càncer.

Cal destacar que les caretes de les figures són fetes per Toni Galmés, artista manacorí, i els elements de llatra que duen els personatges han estat elaborats pel grup de dones d'Art de la Pauma de la Colònia de Sant Pere. Els representants per ser els capgrossos enguany han estat na Laia Sendrai en Mateu Carrió.

La inauguració va ser un èxit, i els capgrossos ballaren al so de les xeremies i de la xaranga local Els Esparralls. Voltaren pel poble i feren un recorregut amb barca, com no podia ser d'altra manera a la Colònia, i la gent en va quedar molt contenta.

L'Ajuntament felicita a tota la gent que, d'una manera o altra, ha fet possible aquesta iniciativa i dona els molts d'anys als coloniers i colonieres.

 

Tornar a d'alt